Budva Grad Teatar

Podijelite objavu

Obilje prirodnih ljepota, Jadransko more, prekrasne plaže, ukusna domaća hrana i ljubazni domaćini ono su što čini Budvu unikatom na crnogorskom primorju, no Budva je i mnogo više od toga. Svojim posjetiocima Budva nudi pregršt zabavnih i kulturnih događaja koji iz godine u godinu okupljaju sve više gostiju i pretvaraju je u pravi ljetnji centar kulture i zabave.

Jedan od takvih događaja je kulturna manifestacija Grad teatar koja se u Budvi održava svake godine tokom ljetnjih mjeseci pod sponzorstvom Opštine Budva i predstavlja svojevrsno okupljanje i predstavljanje savremenih i tradicionalnih umjetničkih dešavanja– od muzičkih, glumačkih, likovnih i književnih.

Grad teatar je manifestacija nastala još 1987. i od tada svako ljeto pretvara grad doslovno u teatar, gdje svi gradski trgovi Staroga grada postaju pozorišna i muzička scena na otvorenom.

Ovogodišnji festival Budva Grad Teatar će se održati u periodu od 7. jula do 21. avgusta, sa veoma raznolikim programom izraženim kroz dramsku, likovnu, muzičku i književnu formu.

Moto festivala je Osvajanja slobode i veže se za karakterističnu ljudsku prirodu koja ima želju da pomjera granice i bude slobodna. Nova predstava Narodnog pozorišta u Beogradu Rat i mir u režiji dobro poznatog Borisa Liješevića će otvoriti festival. Njemu će biti dodijeljena i prestižna nagrada Grad teatar za 2019/ 2020. godinu.

Predstave poput- Makbet, Zelena čoja Montenegra, Krvave svadbe, Zaljubljeni Šekspir, Cement Beograd, Baal iz Slovenije, Hamlet, Kralj Edip, hrvatska Radnička Cesta, Bladi Mun, kao i Tobelija, mimikrija, Taritf će takođe biti prikazane na ovom cijenjenom festivalu.

Pored dramskog, biće upriličen i muzički program 1. jula u manastiru Svete Trojice.

Likovni program otvara svoja vrata 13. jula, u crkvi Santa Marija kada će biti otvorena izložba.

Književni program počinje 9. jula, kada će se organizovati teotrološki razgovori na Trgu pjesnika

Pročitajte još

Uncategorized

Petrovac Jazz Festival

Petrovac Jazz Festival održaće se od 1. do 4. septembra u Petrovcu. Marija Božović i bend, MT Blues Band, Trio Balkan Strings i mnogi drugi

Uncategorized

Sea Dance Festival

Kao i prethodnih godina, Sea Dance Festival obećava lud i nezaboravan provod. Ove godine će se održati u periodu od 26. do 28. avgusta u

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...