Besplatan parking za sve posjetioce

Hrana i piće

Raznolika ponuda samo kod nas

Kamenovo Restoran

Ukusna ponuda

Volite li meso, ribu ili ste pak ljubitelj tjestenine? Naš restoran ispunjava želje za svačije nepce. Uživajte u raznolikoj ponudi Crnogorske kuhinje. Neka vaše nepce pamti ukus Mediterana.

gallery-3-2.jpg
Restoran Kamenovo

Domaća kuhinja

Isprobavajući lokalnu kuhinju brzo ćete spoznati da budvanski restorani drže do tradicije i svojih autohtonih domaćih jela, no nastoje utabati i nove puteve kombinirajući lokalno sa novim i trendy ponudama iz različitih svjetskih kuhinja.

Tako u većini budvanskih restorana možete naći jela iz italijanske, meksičke, kineske, grčke i španske kuhinje. Restoran Kamenovo takođe nastoji pratiti trendove, osluškivati želje gostiju i svaku sezonu započeti sa nekim kulinarskim iznenađenjem. Nastojimo se fokusirani na domaću hranu pripremljenu na autohtoni način i pokazati gostima kako se po povoljnim cijenama može pojesti vrhunska hrana tipična za crnogorsku kulturu. Neka od tradicionalnih crnogorskih glavnih jela su: cicvara, čorba, jagnjetina ispod sača, jagnjetina u mlijeku, kačamak, japraci, popara, raštan, palenta, mahune sa dimljenim kobasicama, salamom ili rebrima, đuveč, musaka od krompira i mljevenog mesa, sarma i sataraš.

Tradicionalna crnogorska jela koja jednostavno morate probati su: 

Cicvara koja se priprema miješanjem mladog kravljeg sira (kajmaka) i žutog ili bijelog kukuruznog brašna i servira u tanjirima prekrivena medom. Cicvara se obično servira uz narezan pršut a kao prilog služi se hleb i krumpir. Cicvara je energetski vrlo hranjiva što će vam odlično poslužiti da se opskrbite energijom ako se uputite u razgledavanje Budve. Čorba je vrsta guste supe koja se priprema od raznih vrsta mesa i povrća, a u Crnoj Gori se servira uz rezance ili krompir. Čorba od koprive se ubraja u jedno od onih jela koja morate probati. Od svih vrsta mesa u budvanskim restoranima jagnjetina je sigurno najzastupljenija i priprema se na različite načine. Jagnjetina ispod sača ili ispod peke vrlo je cijenjena zbog načina na koji se priprema.

Riblji restoran

Od mediteranskih morskih specijaliteta najzastupljenija jela su plodovi mora spremljeni na maslinovom ulju, riba na gradele, brodeti od škarpina, murina, sipa, lignje, salate od hobotnice, tuna, školjke, škampi i druge svježe ribe. 

U ribljim restoranima u Budvi možete isprobati i neke od vrhunskih slatkovodnih ribljih specijaliteta kao što su sušene i dimljene ukljeve sa Skadarskog jezera, dimljeni krap koji je prava delikatesa, šaran, skakavica, jegulje i pastrmke. Uslužno restoransko osoblje uvijek će vam rado uz neki od ribljih specijaliteta preporučiti i čašu ili bocu kvalitetnog domaćeg vina koje sa jelom čini jednu neponovljivu gastronomsku cjelinu. Restoran Kamenovo veliku pažnju pruža kvalitetu i svježini svih namirnica koje koristimo, a to se pogotovo odnosi na ribu iz Jadranskog mora koja je po svom kvalitetu poznata širom svijeta.

Grill restoran

Kako ste vjerovatno i primijetili, u crnogorskoj kuhinji dominiraju mesna jela tako da vas ponuda grill jela u restoranu Kamenovo sigurno neće ostaviti ravnodušnima. U budvanskoj grill ponudi dominiraju ćevapi, pljeskavice i ražnjići, ali i riblji grill specijaliteti začinjeni maslinovim uljem, ružmarinom, češnjakom , peršunom i domaćim limunom. Priprema kvalitetnog grilla umjetnost je sama za sebe, a naši grill majstori to će vam i dokazati.

 
 

Beach Bar Budva

Ako za vas idealno ljetovanje u Budvi predstavlja uživanje na suncu dok ležite na ležaljci pored mora, pijete svoj omiljeni koktel i opuštate se uz vrhunsku glazbu, neki od najboljih beach barova u Budvi tu želju će vam i ostvariti. Budvanska rivijera slovi kao mjesto za odličan noćni provod i zabavu, ali beach barovi su tu ponudu još i upotpunili tako da u Budvi party praktično ni ne prestaje. 

Beach bar Kamenovo još se 2013. godine utvrdio kao odličan izbor za sve koji dan vole provesti uživajući u prirodi, sportskim aktivnostima, odličnoj glazbi i vrhunskoj ponudi hrane.  U sklopu Beach bara Kamenovo nalazi se i restoran u kojemu se posjetitelji mogu počastiti jelima s roštilja, tjesteninama, ribljim specijalitetima, toplim sendvičima i laganim ljetnim salatama, a žeđ mogu utažiti kušajući neke od ukusnih koktela ili tradicionalnih alkoholnih pića kao što su rakije i likeri. Plaža Kamenovo je jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih plaža u budvanskom primorju i tokom ljetnih dana dnevno je posjeti i do 2000 posjetitelja.

Jedan od najboljih načina za istraživanje i upoznavanje lokalne kulture i naroda zemlje koju posjećujemo je kroz njenu kuhinju. Svaka država ima svoje osobitosti, tradicionalna jela i ukuse i uvijek se pitamo kako će nas zemlja u koju putujemo iznenaditi.

CRNOGORSKA KUHINJA RESTORANA KAMENOVO
137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...