Hrana i piće

Raznolika ponuda

Kamenovo Restoran

Ukusna ponuda

Volite li meso, ribu ili ste ipak ljubitelj tjestenine? Naš restoran ispunjava želje za svačije ukuse. Uživajte u raznolikoj ponudi crnogorske kuhinje. Neka vaše nepce pamti ukus Mediterana.

Kamenovo Beach sandwich
Kamenovo Beach spaghetti
Restoran Kamenovo

Domaća kuhinja

Isprobavajući lokalnu kuhinju brzo ćete shvatiti da budvanski restorani drže do tradicije i svojih autentičnih domaćih jela, pa nastoje utabati i nove puteve kombinujući lokalno sa novim i ponudama koje su u trendu iz različitih svjetskih kuhinja.

Tako u većini budvanskih restorana možete naći jela iz italijanske, meksičke, kineske, grčke i španske kuhinje. Restoran Kamenovo takođe prati trendove, osluškuje želje gostiju i svaku sezonu započinje sa novim kulinarskim iznenađenjem. Nastojimo se fokusirati na domaću hranu pripremljenu na poseban način i pokazati gostima da se po povoljnim cijenama može probati vrhunska hrana tipična za crnogorsku gastronomiju. Neka od tradicionalnih crnogorskih jela su: cicvara, čorba, jagnjetina ispod sača, jagnjetina u mlijeku, kačamak, japraci, popara, raštan, palenta, boranija sa dimljenim kobasicama, salamom, đuveč, musaka od krompira i mljevenog mesa, sarma i sataraš.

Kamenovo Beach food

Tradicionalna crnogorska jela koja jednostavno morate probati su: 

Cicvara koja se priprema miješanjem mladog kravljeg sira (kajmaka) i žutog ili bijelog kukuruznog brašna,  servira se u prekrivena medom. Cicvara se obično poslužuje uz narezan pršut, a kao prilog služi se hljeb i krompir. Čorba je vrsta guste supe koja se priprema od raznih vrsta mesa i povrća, a u Crnoj Gori se servira uz rezance ili krompir. Čorba od koprive se ubraja u jedno od onih jela koja morate probati. Od svih vrsta mesa u budvanskim restoranima jagnjetina je sigurno najzastupljenija i priprema se na različite načine. Jagnjetina ispod sača vrlo je cijenjena zbog načina na koji se priprema.

Riblji restoran

Od mediteranskih morskih specijaliteta najzastupljenija jela su plodovi mora spremljeni na maslinovom ulju, riba na gradele, brodeti od škarpina, murina, sipa, lignje, salate od hobotnice, tuna, školjke, škampi i druge svježe ribe. 

Tu možete isprobati i neke od vrhunskih slatkovodnih ribljih specijaliteta kao što su sušene i dimljene ukljeve sa Skadarskog jezera, dimljeni krap koji je prava delikatesa, šaran, skakavica, jegulja i pastrmka. Uslužno restoransko osoblje uvijek će vam rado, uz neki od ribljih specijaliteta, preporučiti i čašu ili bocu kvalitetnog domaćeg vina koje sa jelom čini jednu neponovljivu gastronomsku cjelinu. Restoran Kamenovo veliku pažnju pruža kvalitetu i svježini svih namirnica, a to se pogotovo odnosi na ribu iz Jadranskog mora koja je po svom kvalitetu poznata širom svijeta.

Kamenovo Beach riblji restoran
Kamenovo Beach food

Grill restoran

U crnogorskoj kuhinji dominiraju mesna jela tako da vas ponuda grill jela u restoranu Kamenovo sigurno neće ostaviti ravnodušnim. U budvanskoj grill ponudi dominiraju ćevapi, pljeskavice i ražnjići, ali i riblji grill specijaliteti začinjeni maslinovim uljem, ruzmarinom, bijelim lukom, peršunom i domaćim limunom. Priprema kvalitetnog grilla umjetnost je sama za sebe, a naši grill majstori to će vam i dokazati.

 
 

Beach bar Budva

Ako za vas idealno ljetovanje u Budvi predstavlja uživanje na suncu dok ležite na ležaljci pored mora, pijete svoj omiljeni koktel i opuštate se uz vrhunsku muziku, neki od najboljih beach barova u Budvi tu želju će vam i ostvariti. Budvanska rivijera poznata je kao mjesto za odličan noćni provod, ali beach barovi su tu ponudu dodatno upotpunili tako da u Budvi zabava praktično nikada ne prestaje. 

Beach bar Kamenovo se još 2013. godine pokazao kao odličan izbor za sve koji dan vole provesti uživajući u prirodi, sportskim aktivnostima, odličnoj muzici i vrhunskoj ponudi hrane. U sklopu Beach bara Kamenovo nalazi se i restoran u kojem se posjetoci mogu počastiti jelima sa roštilja, tjesteninama, ribljim specijalitetima, toplim sendvičima i laganim ljetnjim salatama, a mogu se osvježiti i nekim od ukusnih koktela ili tradicionalnih alkoholnih pića kao što su rakije i likeri. Plaža Kamenovo je jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih plaža na budvanskom primorju i tokom ljetnjih dana dnevno je posjeti i do 2 000 posjetilaca.

Kamenovo Beach moet & chandon

Jedan od najboljih načina za istraživanje i upoznavanje lokalne kulture i naroda zemlje koju posjećujemo je kroz njenu kuhinju. Svaka država ima svoje običaje, tradicionalna jela i ukuse i uvijek se pitamo kako će nas zemlja u koju putujemo iznenaditi.

CRNOGORSKA KUHINJA RESTORANA KAMENOVO
137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...