Petrovačka noć

Podelite objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Turistima koji po prvi puta posjećuju Budvu, a žele pobliže upoznati crnogorsku mediteransku kulturu, lokalne običaje i okusiti tradicionalnu crnogorsku primorsku hranu, neizostavan je događaj koji se već tradicionalno održava posljednjeg petka u mjesecu kolovozu pod nazivom – Petrovačka noć.

Petrovačka noć smatra se jednom od najljepših tradicijskih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice općine Budva i svojoj kvalitetom, koja se potvrđuje iz godine u godinu privlači gomilu posjetitelja – kako domaćih tako i stranih iz cijeloga svijeta.

Petrovac, ili poznatiji kao Petrovac na moru manje je primorsko mjesto na crnogorskoj obali koje je najpoznatije po svojoj 600 metara dugoj prekrasnoj pješčanoj plaži. Zapravo, Petrovac u usporedbi sa življim mjestima Budvom i Sutomorom predstavlja mirniji turistički resort idealan za obiteljski odmor.

Ove godine manifestacija Petrovačka noć održat će se 29. kolovoza, a glavni cilj je posjetitelje upoznati sa crnogorskom mediteranskom kulturom, običajima, hranom, glazbom i autohtonim proizvodima, naravno uz obilje pjesme, plesa i sportskih natjecanja.

Kao takva, Petrovačka noć predstavlja i jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u jeku turističke sezone.

Petrovačka noć je također i jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom, poznata još i kao fešta od ribe, vina i glazbe – koji su za posjetitelje besplatni.

Već tradicionalno Petrovačka noć započinje u popodnevnim satima sportskim igrama kao što su plivanje i vuča konopa koje se održavaju na petrovačkom pristaništu, nakon čega slijedi defile i koncert Gradske glazbe Budve u pratnji budvanskih mažoretkinja ispred spomen zgrade “Crvena komuna”, degustacija ribe i vina te klapski koncert.

Glazbeni program nastavlja se na bini ispred hotela Palas gdje će posjetitelje zabavljati grupa Neon iz Podgorice, grupa Frajle iz Novog Sada te već kultni zagrebački rock bend Parni Valjak.

Manifestaciju će zatvoriti budvanski DJ sastav Stereo Ambasada, a na kraju ćete imati priliku uživati u fantastičnom vatrometu koji je već prepoznatljivo obilježje svih događaja u organizaciji Turističke zajednice općine Budva.

Pročitajte još

Događanja

Sea Dance Festival

Sve mlade željne dobre zabave i odličnog provoda oduševit će vijest da se u Crnoj Gori po 6. put za redom održava već nadaleko poznati

Događanja

Petrovačka noć

Turistima koji po prvi puta posjećuju Budvu, a žele pobliže upoznati crnogorsku mediteransku kulturu, lokalne običaje i okusiti tradicionalnu crnogorsku primorsku hranu, neizostavan je događaj

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...