Karnevalske majske večeri

Podelite objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Budva kao kraljica crnogorskog primorja oduvijek je njegovala manifestacijski turizam kako bi svojim posjetiteljima omogućila odličnu zabavu i nezaboravno ljetovanje.
Neki od najpoznatijih festivala i događaja koji obilježavaju ljetnu sezonu su “Od Uskrsa do Vaskrsa”, “Budva Grad teatar”, glazbeni festival “Sea Dance”, “Spring break Montenegro”, “Fešta od makarula” i mnogi drugi.
Ali, kako bi se budvanska turistička ponuda popela na novu razinu, a gostima se ponudila raznovrsna zabava tokom cijele godine te kako bi se što kvalitetnije obilježio početak ljetne sezone, općina Budva, Turistička organizacija Budve i NVO Feštađuni krajem travnja i početkom svibnja organiziraju jednu od najvećih manifestacija i proslava – Karnevalske majske večeri.
Karnevalske majske večeri 2019. po drugi puta su bile organizirane u izdanju koje traje 7 dana i trajale su od 29. travnja do 5. svibnja, a okupile su nekoliko desetaka grupa iz regije i Europe.
Tokom sedam dana koliko je trajala manifestacija priređen je pravi spektakl koji se održao na Trgu slikara i ostalim trgovima Staroga grada. U sklopu festivala priređene su razne tematske večeri kao što su večer bajkera, folklorna večer, večer plesova (zumbe i salse), a glazbenu pratnju i ugođaj upriličili su bendovi i izvođači: YU Grupa, Sanja Ilić i Balkanika i jedna od najomiljenijih pjevačica regije Jelena Rozga.
Posljednja tri dana događaja obilježili su Međunarodni turistički karneval i Proljetna noć pod maskama, a u velikoj karnevalskoj povorci našlo se čak 2000 sudionika iz zemalja kao što su Kuba, Španjolska, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija, Poljska, Češka, Litva, Turska i drugih zemalja regije.
Posebno je zanimljiva Proljetna noć pod maskama kad maskirani domaćini prolaze gradom i pozivaju sve posjetitelje, domaće i strane da se pridruže maskeradi i provedu noć uz ples, pjesmu i odličnu zabavu.
Ova manifestacija je svojom kvalitetom i odličnom organizacijom u posljednjih 17 godina postala pravi lider i prepoznatljivi brend Budve, a standard i ljestvica kvalitete podižu se iz godine u godinu.

Pročitajte još

Događanja

Sea Dance Festival

Sve mlade željne dobre zabave i odličnog provoda oduševit će vijest da se u Crnoj Gori po 6. put za redom održava već nadaleko poznati

Događanja

Petrovačka noć

Turistima koji po prvi puta posjećuju Budvu, a žele pobliže upoznati crnogorsku mediteransku kulturu, lokalne običaje i okusiti tradicionalnu crnogorsku primorsku hranu, neizostavan je događaj

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...