Dan državnosti Crne Gore i Dan Turističke organizacije

Podelite objavu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Među jednu od najvećih proslava i događaja u Crnoj Gori ubraja se Dan državnosti koji se obilježava 13. srpnja, na isti dan kada je 1941. godine narod Crne Gore započeo ustanak protiv fašizma. Na isti dan je Crna Gora proglašena samostalnom državom, na Berlinskom kongresu 1878. godine.

U ustanku crnogorskog naroda sudjelovalo je 32.000 ljudi što je sačinjavalo 66 posto vojno sposobnih stanovnika Crne Gore.

U sjećanje na žrtvu i borbu crnogorskog naroda za slobodu svake se godine u Budvi 13. srpnja održava velika proslava Dana državnosti Crne Gore, a također se na isti dan slavi i Dan Turističke organizacije što za svo domaće stanovništvo i turiste predstavlja odličnu priliku da uživaju u koncertima najvećih glazbenih imena domaće i strane scene.

Koncerti se održavaju pod palicom Turističke organizacije općine Budva, na Trgu slikara ispred Staroga grada, a cjelokupno događanje formirano je sa velikom pažnjom i željom da se svim posjetiteljima Budve priušti najkvalitetniji i najatraktivniji glazbeni program.

U sklopu programa u svrhu proslave Dana državnosti i Dana Turističke organizacije, 12. srpnja 2019. nastupili su Gradska muzika Budve, Aleksandra Radović i Darko Rundek, a u subotu 13. srpnja, od 20:00h nastupile su grupe – “Most Wanted”, Nina Žižić, bend Crveno & Crno i omiljeni u regiji Željko Vasić.

Kao jedan od tradicionalno najznačajnijih događaja u Budvi koji se događa u jeku turističke sezone, proslava svake godine okupi mnoštvo domaćih i stranih posjetitelja željnih dobre zabave i glazbe, a također bude popraćena od strane domaćih i stranih medija.

Pročitajte još

Događanja

Sea Dance Festival

Sve mlade željne dobre zabave i odličnog provoda oduševit će vijest da se u Crnoj Gori po 6. put za redom održava već nadaleko poznati

Događanja

Petrovačka noć

Turistima koji po prvi puta posjećuju Budvu, a žele pobliže upoznati crnogorsku mediteransku kulturu, lokalne običaje i okusiti tradicionalnu crnogorsku primorsku hranu, neizostavan je događaj

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...