Sveti Stefan

Duh istorijske baštine i moderne arhitekture

Jedno od mjesta koje bi svakako trebalo posjetiti je Sveti Stefan, prekrasni grad-hotel u kojem je pomiješan stil tradicionalne i moderne arhitekture. Stoga, Sveti Stefan je jedinstvena destinacija na Mediteranu.

Prema legendi nastao je u 15. vijeku, kada je na tom mjestu nekadašnje pleme Paštrovići izgradilo utvrđenje od 12 kuća. Po jedna kuća je bila sagrađena za svako paštrovačko bratstvo.

Sveti stefan

Sveti Stefan je izgrađen zahvaljujući blagu otetom turskim osvajačima, a vremenom je utvrđen bedemima, kulama i puškarnicama. To malo naselje se razvilo i preraslo u gradić koji je postao trgovačko i političko središte Paštrovića.

Sveti Stefan još nazivaju i „Mjesto od pravde” zbog suda zvanog „Bankada” koji se tamo nalazio. Tvrđava je 1957. godine poprimila današnji izgled i pretvorila se u grad-hotel sa vilama i apartmanima.

Plaža koja spaja Sveti Stefan sa kopnom je jedinstvene crvenkasto-ružičaste boje, a u kombinaciji sa prekrasnim tirkiznim morem, jasno je zašto privlači brojne turiste i poznate svjetske ličnosti.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...