Stari grad

Istorijsko jezgro grada

Stari grad Budva je turistički najprivlačniji dio Budve i predstavlja istorijsko jezgro grada koje odiše venecijanskim stilom arhitekture. Ovaj Stari grad predstavlja impozantnu arhitektonsko-urbanističku cjelinu, a arheološki nalazi ukazuju da je jedan od najstarijih gradskih centara na Jadranu, star više od 2 500 godina.

Ono po čemu se Stari grad Budva najviše ističe su zidine, kule i tvrđava, izgrađeni za vrijeme mletačke vladavine. Ovaj grad je  nastao kao tvrđava na ostrvu, a s vremenom je ostrvo pripojeno kopnu.

Osim svoje istorije i ljepote, Stari grad danas posjetiocima pruža preko 200 raznih trgovina, restorana, kafića, butika, kozmetičkih salona i suvenirnica, što ga čini savršenim mjestom za šoping, zabavu, izlazak i večernju šetnju.

Dva muzeja koja vrijedi posjetiti su Arhitektonski muzej, koji se nalazi kod najupečatljivijeg dijela – kod Citadele i Morski muzej u kojem se nalaze modeli starih legendarnih brodova. Posjetiocima je zanimljiva i stara biblioteka koja sadrži neobičnu kolekciju knjiga.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...