Manastir Rustovo

Manastir Rustovo se nalazi u selu Rustovo u Paštrovićima iznad Svetog Stefana, a podignut je 2004. godine. Mir koji u njemu vlada i prirodno okruženje u kojem se nalazi će na svakoga ostaviti utisak.

U manastiru Rustovo čuvaju se i dvije neprocjenjive hrišćanske ikone, za koje se smatra da imaju čudotvorna i iscjeliteljska svojstva.

U manastiru se od 2009. godine nalazi čudotvorna ikona „Blagouhani cvijet”, a stigla je kao poklon vjernika. Druga ikona je „Iverska Majka Božja” za koju se smatra da pomaže ljudima u nevolji, bolesnima i parovima koji ne mogu da imaju djecu. U manastiru se nalazi i knjiga u kojoj su upisani svi slučajevi kad su ljudi primili pomoć nakon molitve pred ikonom.

Monahinje koje tamo žive se bave sakupljanjem ljekovitog bilja koje raste oko manastira i u nekim djelovima Crne Gore. Od bilja prave prirodne proizvode ljekovitih svojstava. Koriste se za prehranu i njegu tijela, a proizvodi se sve od ulja, losiona, tonika, krema, gelova, šampona do vina, rakija, te začinskog bilja i čajeva.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...