Budva Plaže

Uživajte na nekoj od 17 prelijepih plaža

Na budvanskoj rivijeri nalazi se 17 plaža koje kvalitetom pijeska, čistoćom i bistrinom Jadranskog mora svake godine privlače sve veći broj turista. Plaže se po kvalitetu pijeska svrstavaju među one prve kategorije, a od najupečatljivijih spomenućemo nekoliko.

Plaža Kamenovo je prekrasna pješčana plaža duga 330 metara i svrstava se u jednu od najljepših i najposjećenijih plaža u Budvi. Tokom ljetnih dana posjeti je više od 2000 posjetilaca dnevno koji imaju priliku uživati u prekrasnom moru, mnoštvu aktivnosti i odličnoj hrani u restoranu Kamenovo. Takođe, na plaži je i beach bar u kojem gosti mogu uživati u koktelima i odličnoj muzici.

Plaža Jaz nalazi se 2.5 km od Budve, u smjeru Tivta i predstavlja jednu od plaža sa najvećim turističkim potencijalom na crnogorskom primorju.

Nalazi se u zaleđu Mrčevog polja, okružena sa dvije strane brdima Grbalj i Straža. Plaža se sastoji od dva dijela : većeg od 700 metara i manjeg od 400 metara gdje se nalazi i nudistička plaža.

Ono po čemu se plaža ističe je modra boja mora zbog pjeskovitog tla u dubljem dijelu.

Plaža takođe spada u zaštićena dobra, a u njoj se nalazi i auto-kamp sa 2000 smještajnih kapaciteta.

Plaža Mogren nalazi se 150 m od Starog grada Budve i do nje vodi betonska staza. Sastoji se od dvije plaže dužine 350 m koje su spojene tunelom i jedna je od najatraktivnijih plaža u Crnoj Gori. Ime je dobila po španskom moreplovcu Mogriniju koji se tamo iskrcao nakon što je doživio brodolom.

Zbog čistoće mora i okoline plaža Mogren nagrađena je Plavom zastavom.

Plaža Richardova glava je jedna od najposjećenijih u Budvi, a nalazi se odmah ispod zidina Starog grada. Ime Richardova nosi jer je slavni glumac Richard Widmark na njoj snimao film „Dugi brodovi” 1963. godine. 

Slovenska plaža koja se nekad zvala Podpolje ime je dobila po češkim turistima koji su tamo ljetovali još 1935. godine. Plaža je duga 1600 m, a nalazi se u blizini hotelskog kompleksa Park. Idealna je za odmor i rekreaciju, pa tamo možete pronaći: beach barove, sportske terene za odbojku, vaterpolo, mali fudbal i tenis.

Plaža u Bečićima 1935. godine ponosno nosi nagradu za najljepšu prirodnu plažu u Evropi. Dužina plaže je 1800 m, a karakteriše je pjeskovitost na kopnu i u moru. Plaža Bečići je spomenik prirode i pod posebnom je zaštitom. Omiljena je ljetna destinacija turistima koji na njoj pored prirodnih ljepota vole da uživaju i u obilju sportsko rekreativnih sadržaja.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...