Ostale aktivnosti

Biciklizam u Budvi

Sve zaljubljenike u biciklizam koji su u potrazi za stazama i rutama u Crnoj Gori oduševiće činjenica da je Crna Gora pravi mali raj za biciklizam. Širom zemlje rasprostranjeno je mnogo puteva koje biciklisti rekreativci i profesionalci mogu istraživati.

Iz godine u godinu sve su popularnije i traženije usluge iz sfere biciklističkog turizma. Najčešće su to biciklističke ture sa vodičem koje vas vode kroz neke od najljepših predjela Crne Gore. 

Naročito je popularna biciklistička tura koja vodi kroz crnogorsko primorje po obalnoj ruti, a prostire se uz planinski lanac od Orjena, preko Lovćena, pa sve do Rumije na jugu Crne Gore.

Druga, jednako popularna i atraktivna biciklistička tura vodi vas po ruti CT1 koja parira najboljim evropskim biciklističkim destinacijama. Provešće vas kroz planine Komove, Bjelasicu, Sinjajevinu i Durmitor koje su omiljeno mjesto ljubitelja biciklizma, a povezuje i nacionalne parkove Biogradsku Goru i Durmitor.

Za Crnu Goru je Juliana Behring, prva ženska rekorderka u najbržem obilaženju svijeta biciklom, rekla da je jedan od najljepših dijelova kroz koje je vozila.

Rent-a-bike ili iznajmljivanje bicikla takođe postaje sve popularniji način jednostavnog i brzog prevoza po Budvi.

Iznajmljivanje bicikla je najljepši način da istražite Crnu Goru iz prve ruke i pritom vidite sve njene ljepote. Bilo da vam treba gradsko biciklo za kraća putovanja po gradu ili želite iskusiti čari pravog brdskog biciklizma, cijene iznajmljivanja povoljne su i kreću se već od 20 € po danu.

Izleti

Budvu, pa i čitavu Crnu Goru karakterišu bogata istorija i prekrasna priroda.  Ako je za vas idealan odmor proveden u prirodi, a usput želite naučiti nešto više o kulturi i običajima zemlje koju posjećujete, izleti kroz Crnu Goru su fantastičan izbor.

Sveti Stefan je poluostrvo – hotel u blizini Budve koji danas predstavlja jedno od najluksuznijih mjesta za ljetovanje u Crnoj Gori i Jadranskom moru uopšte. To je stari gradić kojeg karakterišu uske uličice, male crkve i prekrasne plaže, a veći dio grada je ostao netaknut – u originalnom stanju. Sveti Stefan je idealno mjesto za jednodnevni izlet iz Budve i svojom neobičnošću i jedinstvenošću jedan je od najzanimljivijih lokaliteta, ne samo na crnogorskom primorju već i cijelom Mediteranu.

Stari grad Budva specifična je arhitektonsko-urbanistička cjelina i predstavlja jedan od najstarijih gradskih centara na Jadranu, star više od 2500 godina. U gradu se nalaze neki od najvažnijih kulturno-istorijskih objekata : Rimska nekropola na samom ulazu u Stari grad, antička kapija, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv. Ivana Krstitelja, crkva Sv. Trojice sa ikonostasom, crkva Santa Maria in Punta, crkva Sv. Save Osvećenog, Citadela i Budvanski muzej.

Preko puta Budve nalazi se ostrvo Sveti Nikola, poznat kao Havaji zbog karakterističnog stila gradnje koji preovladava ovdje. Na izlet ovdje možete se uputiti na nekoliko sati ili cijeli dan ili razgledati i sa broda. Za sve posjetioce Budve takođe su mogući i organizovani izleti iz Budve u ostale dijelove Crne Gore.

Neke od najboljih izletničkih lokacija su: Petrovac, Manastir Ostrog, Skadarsko jezero, kao i Nacionalni parkovi Lovćen, Durmitor i Biogradska gora.

Petrovac je prekrasni gradić u kojem su čak i Rimljani nekad gradili vile. Grad je idealan za porodične izlete i odmore, a osvojiće vas nekom od svojih plaža kao što su plaža Lučice, Buljarica i glavna Petrovačka plaža.

Za ljubitelje kulture, istorije i religije zanimljivi su izleti u manastire Crne Gore.

Manastir Ostrog je manastir pravoslavne crkve koji se nalazi uz vertikalnu liticu planine Ostroška greda, nedaleko od Nikšića. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom, a svetište je svih vjernika svijeta koji se dolaze pokloniti moštima Svetog Vasilija i potražiti utjehu i lijek za dušu i tijelo. Manastir Ostrog je treće najposjećenije svetište u hrišćanskom svijetu, nakon Hristovog groba i Svete Gore.

Savršen način da provedete dan u prirodi okruženi prekrasnim krajolicima je izlet na Skadarsko jezero, koje se nalazi na teritoriji Crne Gore i Albanije. Skadarsko jezero je Nacionalni park od 1983. godine, a 1995. je upisano u Svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja.

Od planinskih izleta zanimljivi su izleti u Nacionalni park Lovćen i Nacionalni park Durmitor. Na planini Lovćen nalazi se i mauzolej Petra II Petrovića Njegoša, poznatog crnogorskog pjesnika i filozofa. Mauzolej se nalazi na 1657 metara visokom Jezerskom vrhu. Nacionalni park Durmitor smješten je u sjevernom dijelu Crne Gore i najveći je od 5 Nacionalnih parkova u zemlji, a 1977. godine uvršten je na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine.

Izlet u Nacionalni park Biogradska gora oduševiće vas nezaboravnim krajolikom. U parku se nalaze brojne šume i čak 6 jezera, a upravo najveće jezero je jezero Biograd. Veći dio parka je zaštićeno područje prašume i jedno od najstarijih zaštićenih područja na svijetu, poznato i pod nazivom „Knjažev zabran”. Neka stabla u sklopu parka stara su i preko 400 godina.

Krstarenje

Budvu, pa i cijelu Crnu Goru karakteriše impresivna istorija. Ako je za vas idealan odmor proveden u prirodi na kojem ste u mogućnosti brodom posjetiti neke od najznačajnijih kulturnih, istorijskih i turističkih lokacija Crne Gore, krstarenje će vas oduševiti.

Neki od izleta vode vas crnogorskom priobalnom turom na kojoj ćete vidjeti crnogorsko priobalje i Jadransku obalu iz sasvim nove perspektive. Izleti su idealni za porodice i sve ljubitelje svježeg morskog vazduha.

Boka Kotorska je jedinstven spoj mora i planina, a sastoji se od 4 manja zaliva – Hercegnovskog, Tivatskog, Risanskog i Kotorskog i okružena je planinama Lovćen i Orjen.

Iz kotorske luke moguće je krenuti na poludnevni izlet na kojem ćete obići fotogenični Kotorski zaliv i budvansku rivijeru.

Cijene krstarenja pristupačne su turistima, a počinju već od 50€ po osobi.

Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana

Plaže u Budvi ne odlikuju se samo čistim morem i prekrasnom prirodom koja ih okružuje, već i ostalim propratnim sadržajima koji posjetiocima garantuju maksimalan komfor.

Na plažama je moguće iznajmiti ležaljke, suncobrane i krevet na plaži (baldahin). Cijena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana u Budvi zavisi od plaže koju odlučite posjetiti i mjesta na plaži. Ležaljke koje su u prvom redu uz more su najskuplje.

Suncobrani su odlično rješenje ukoliko namjeravate cijeli dan da provedete na plaži, jer ljetne temperature u Budvi znaju dostići i 35 stepeni Celzijusa.

Tako će vas iznajmljivanje ležaljke i suncobrana na plaži Kamenovo koštati 15€ za ležaljku u prva dva reda do mora, dok je cijena najma nešto dalje od mora 10€. Za iznajmljivanje baldahina na plaži izdvojićete 30€.

Na plažama u Budvi ležaljke su besplatne za sve posjetioce nakon 17 sati, što će posebno obradovati kupače koji više uživaju u popodnevnom kupanju.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...