Besplatan parking za sve posjetioce

Ostale aktivnosti

Biciklizam u Budvi

Sve zaljubljenike u biciklizam koji su u potrazi za biciklističkim stazama i rutama u Crnoj Gori oduševit će činjenica da je Crna Gora pravi mali raj za biciklizam. Diljem zemlje rasprostranjeno je 3000 km puteva koje biciklisti rekreativni i profesionalci mogu slobodno istraživati.

z godine u godinu sve su popularnije i traženije usluge iz sfere biciklističkog turizma. Najčešće su to biciklističke ture s vodičem koje vas vode kroz neke od najljepših predjela Crne Gore. Naročito je popularna biciklistička tura koja vodi kroz crnogorsko primorje po obalnoj transverzali, a prostire se uz obalni planinski lanac od Orjena, preko Lovćena, pa sve do Rumije na jugu Crne Gore.

Druga, jednako tako popularna i atraktivna biciklistička tura vodi vas po transverzali CT1 koja parira najboljim europskim biciklističkim destinacijama. Provest će vas kroz planine Komove, Bjelasicu, Sinjajevinu i Durmitor koje su omiljeno okupljalište ljubitelja biciklizma, a povezuje i nacionalne parkove Biogradsku Goru i Durmitor.

Za Crnu Goru je Juliana Behring – prva ženska rekorderka u “Najbržem obilaženju svijeta biciklom” rekla da je jedan od najljepših dijelova kroz koje je vozila.

Rent a bike, ili najam bicikla također postaje sve popularniji način jednostavnog i brzog prijevoza po Budvi.

Najam bicikla je najljepši način za istražiti Crnu Goru iz prve ruke, i pritom vidjeti sve njene ljepote. Bilo da vam treba gradski bicikl za kraća putovanja po gradu,  ili želite iskusiti čari pravog brdskog biciklizma, cijene najma povoljne su i kreću već od 20 € po danu.

Izleti

Budvu, pa i cijelu Crnu Goru karakteriziraju bogata povijest i prekrasna priroda.  Ako je za vas idealan odmor proveden u prirodi na izletu, te usput želite što više naučiti o kulturi i običajima zemlje koju posjećujete, izleti u Crnoj Gori fantastičan su odabir.

Sveti Stefan je poluotok – hotel u blizini Budve koji danas predstavlja jedno od najluksuznijih odredišta za ljetovanje u Crnoj Gori i Jadranskom moru općenito.

To je stari gradić kojeg karakteriziraju uske uličice, trgovine, male crkve i prekrasne plaže, a većina grada ostala je u svojem netaknutom originalnom stanju.

Sveti Stefan je idealno odredište za jednodnevni izlet iz Budve i svojom neobičnosti i jedinstvenosti jedan je od najzanimljivijih lokaliteta, ne samo u crnogorskom primorju već i cijelom mediteranu.

Stari grad Budva  specifična je arhitektonsko urbanistička cjelina i predstavlja jedan od najstarijih urbanih centara na Jadranu, star više od 2500 godina.

U gradu se nalaze neke od najvažnijih kulturno povijesnih objekata : Rimska nekropola na samom ulazu u Stari grad, antički piloni, rimski žrtvenik, ranokršćanska bazilika, crkve Sv. Ivana Krstitelja, crkva Sv. Trojice sa ikonostasom, crkva Santa Maria in Punta, crkva Sv. Save Osvećenog, Citadela i Budvanski muzej.

Direktno preko puta Budve nalazi se otok Sveti Nikola, od milja nazvan i Havaji zbog karakterističnog stila gradnje koji prevladava na otoku. Na izlet na Havaje tj. Svetog Nikolu možete se uputiti na nekoliko sati ili cijeli dan, a možete ga pogledati i sa broda. Za sve posjetitelje Budve također su mogući i organizirani izleti iz Budve u ostale dijelove Crne Gore.

Neke od najboljih izletničkih lokacija su:

Petrovac koji je prekrasan mali gradić u kojem su čak i Rimljani nekad gradili vile. Grad je idealan za obiteljske izlete i odmore, a osvojit će vas nekom od svojih plaža kao što su plaža Lučice, Buljarica i glavna Petrovačka plaža.

Za ljubitelje kulture, povijesti i duhovnosti zanimljivi će bit izleti u manastire Crne Gore.

Manastir Ostrog manastir je pravoslavne crkve koji se nalazi uz vertikalnu liticu na planini Ostroška greda, nedaleko od Nikšića.

Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom, a svetište je svih vjernika svijeta koji se tamo dolaze pokloniti moštima Svetog Vasilija i potražiti utjehu i lijek za dušu i tijelo. Manastir Ostrog treće je najposjećenije svetište u kršćanskom svijetu, nakon Kristovog groba i Svete Gore.

Savršen način za provesti dan u prirodi okruženi prekrasnim krajolicima je izlet na Skadarsko jezero koje se nalazi na teritoriju Crne Gore i Albanije. Skadarsko jezero je Nacionalni park od 1983. godine, a 1995. je upisano u Svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja.

Od planinarskih izleta fantastični su izleti u Nacionalni park Lovćen i Nacionalni park Durmitor. Na planini Lovćen nalazi se i mauzolej Petra Petrovića Njegoša, poznatog crnogorskog pjesnika i filozofa. Mauzolej se nalazi na 1657 metara visokom Jezerskom vrhu.

Nacionalni park Durmitor nalazi se u sjevernom dijelu Crne Gore i najveći je od 5 Nacionalnih parkova u zemlji, a 1977. godine uvršten je na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine.

Izlet u Nacionalni park Biogradska gora oduševit će vas nezaboravnim krajolikom i pogledima. U parku se nalaze brojne šume i čak 6 jezera, a upravo najveće jezero je jezero Biograd. Veći dio parka je zaštićeno područje prašume i jedno od najstarijih zaštićenih područja na svijetu, poznato i pod nazivom “ Knjažev zabran”. Neka stabla u sklopu parka stara su i preko 400 godina.

Krstarenje

Budvu, pa i cijelu Crnu Goru karakteriziraju bogata povijest i prekrasna priroda.  Ako je za vas idealan odmor proveden u prirodi na kojima ste u mogućnosti brodom posjetiti neke od najznačajnijih kulturnih, povijesnih i turističkih lokacija Crne Gore.

Neki od izleta vode vas crnogorskom priobalnom turom na kojoj ćete vidjeti crnogorsko priobalje i Jadransku obalu iz sasvim nove perspektive, a izleti su idealni za obitelji i sve ljubitelje svježeg morskog zraka.

Boka Kotorska jedinstven je spoj mora i planina, a sastoji se od 4 manja zaljeva – Hercegnovskog, Tivatskog, Risanskog i Kotorskog i okružena je planinama Lovćen i Orijen.

Iz Kotorske luke moguće je krenuti na poludnevni izlet na kojem ćete obići fotogenični Kotorski zaljev i Budvansku rivijeru.

Cijene krstarenja pristupačne su turistima, a počinju već od 50€ po osobi.

Najam ležaljki i suncobrana

Plaže u Budvi ne odlikuju se samo čistim morem i prekrasnom prirodom koja ih okružuje, već i ostalim popratnim sadržajima koji posjetiocima jamče maksimalan komfor.

Na plažama je moguće iznajmiti ležaljke, suncobrane i krevet na plaži (baldahin). Cijena najma ležaljki i suncobrana u Budvi ovisi o plaži koju odlučite posjetiti i mjestu na plaži. Ležaljke koje su u prvom redu, tik uz more najskuplje su.

Suncobrani su odlično rješenje ako cijeli dan namjeravate provesti na plaži jer ljetne temperature u Budvi znaju doseći i 35 stupnjeva Celzijusa.

Tako će vas najam ležaljke i suncobrana na plaži Kamenovo koštati 15€ za ležaljku u prva dva reda do mora, dok je cijena najma nešto dalje od mora 10€. Za najam baldahina na plaži izdvojit ćete 30 €.

Na plažama u Budvi ležaljke su besplatne za sve posjetitelje nakon 17 sati, što će posebno obradovati kupače koji više uživaju u popodnevnom kupanju.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...