Aktivnosti na vodi

Na plaži Kamenovo se možete pored kupanja i sunčanja, animirati i drugim vrstama aktivnosti na vodi. Jedna od dostupnih aktivnosti je i stand up paddle boarding odnosno veslanje na dasci stojeći.

Stand up paddle boarding je aktivnost koja se praktikuje najčešće na moru i jezeru. Veslač stoji na velikoj dasci i koristi veslo kako bi se kretao kroz vodu. 

Paddle boarding izvorno je nastao na Havajima, a glavna razlika od surfovanja je što surfer čeka dok naiđu povoljni talasi, a veslač na dasci koristi veslo kako bi se odgurivao kroz vodu.

Zanimljiv podatak je da je 2013. godine paddle boarding proglašen aktivnošću sa najvećim brojem učesnika koji su sport probali prvi put, a rast je nastavljen tako da je danas jedan od najpopularnijih sportova u svijetu.

Ova vrsta aktivnosti na vodi postala je toliko popularna da se daske za veslanje na vodi kombinuju i sa drugim vrstama aktivnosti kao što su yoga, pilates, ribolov i plivanje.

Na plaži Kamenovo je svim posjetiocima omogućeno da isprobaju svoje veslačke sposobnosti i istraže budvansku obalu iz druge perspektive.

Za istraživanje budvanskog priobalja odlične su pedaline koje možete iznajmiti na plaži Kamenovo. Pedaline su zanimljiv oblik zabave za pojedince i porodice sa malom djecom, a omogućiće vam da se otisnete od obale i svojim tempom zaplovite Jadranskim morem.

Ako vam nisu uzbudljivi ovi mirniji oblici zabave, već želite malo adrenalina, neke od aktivnosti na plaži Kamenovo biće odličan izbor. Skijanje na vodi je individualni sport u kojem korisnik skija po površini vode dok ga istovremeno vuče gliser. Za bavljenje ovom aktivnošću potrebno je otisnuti se dalje od obale kako biste imali dovoljno prostora, a morate biti i u dobroj fizičkoj kondiciji jer ovaj sport zahtijeva snagu u gornjem i donjem predjelu tijela, mišićnu izdržljivost i dobru ravnotežu. Skijanje na vodi je odlična aktivnost koja zahtijeva energiju, a samo jedan sat praktikovanja ove aktivnosti potrošiće vam oko 400 kalorija.

Svi koji vole brzinu, more i vjetar u kosi moraju isprobati jet ski koji možemo svrstati u adrenalinski sport jer će vam zasigurno ubrzati otkucaje srca i staviti osmijeh na lice. Jet ski je odlična zabava, a najpogodniji je kada je mirno more, bez talasa, a mogu ga unajmiti sve punoljetne osobe. Ova vrsta aktivnosti ima i opasnosti, pa je jako važno poslušati i poštovati savjete iznajmljivača na plaži kako biste sebi i svom saputniku osigurali maksimalnu bezbjednost. Cijena jet ski-ja u Budvi varira, a za 30 minuta ovog sporta izdvojićete u prosjeku oko 50 €.

Pored jet ski-ja za iznajmljivanje je dostupna i vožnja na takozvanoj gumenoj banani. Ovaj oblik zabave najbolji je kad učestvuje više osoba, tako da ako se želite oprobati, okupite svoje prijatelje i ludo se provedite.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...