Aktivnosti na plaži

Ako ste tip turiste kojem nije dovoljno pasivno odmaranje na plaži nego svoj odmor želite upotpuniti aktivnostima, razveseliće vas raznolika ponuda na plažama u Budvi.

Na plaži Kamenovo dostupni su tereni za odbojku i fudbal na pijesku, a možete zaigrati i frizbi na plaži.

Crna Gora je poznata u svijetu po svom vaterpolo timu, tako da je neizostavan dio plaže Kamenovo ograđeni vaterpolo teren. Ako ste odličan plivač i volite takmičenja, jednostavno skupite ekipu, podijelite se i oprobajte se u vaterpolo meču. Nakon što se dobro izmorite i zabavite, uživanje nastavite u Beach baru Kamenovo gdje se možete osvježiti sokovima, koktelima i raznim bezalkoholnim i alkoholnim pićima.

Čak i ako niste pobornik sportova koji zahtijevaju težak fizički napor, na plaži Kamenovo naći ćete zanimaciju za sebe. Stoni tenis je sport koji ne iziskuje previše kondicije već dobru koordinaciju, preciznost i snažnu volju. Ping pong je idealan oblik zabave za sve uzraste, a pogotovo ako imate manju djecu kojoj želite osigurati zabavu i istovremeno ih imati na oku radi njihove sigurnosti.

Jednostavno iznajmite rekete za stoni tenis direktno na plaži Kamenovo i zaigrajte jedan na jedan ili u paru.

Još jedan oblik aktivnosti koji je u posljednjih nekoliko godina sve popularniji i sve češće viđen na plaži Kamenovo je yoga. Yoga, kao mješavina vježbi i relaksacije, popularna je u cijelom svijetu i nešto je što možete praktikovati gdje god se nađete. Ne treba vam skupa oprema, odjeća, niti poseban prostor. 

Na plaži Kamenovo često ćete vidjeti ljude kako rade yogu sami ili u grupama, a najčešće je to rano ujutru, prijepodne i uveče pred zalazak sunca. Yoga na plaži sama po sebi zvuči kao idila, a pored toga ima i mnoštvo benefita za ljudsko zdravlje. Uz prekrasan zalazak sunca, yoga na otvorenom pomoći će vam da se u potpunosti opustite i relaksirate, jer kontakt sa prirodom ima brojne pozitivne efekte na ljudsko zdravlje i nervni sistem. Prekrasan krajolik oko vas, svjež morski vazduh i zvuk talasa čine plažu Kamenovo popularnim mjestom opuštanja i povezivanja sa prirodom.

Meditacija je još jedan način opuštanja sve popularniji iz godine u godinu. Kod meditacije cilj je opuštanje tijela, jačanje koncentracije i otpuštanje svih misli koje nas muče, stvaraju stres ili nam kvare duhovni mir. Za meditaciju je potrebno mirno mjesto gdje možete biti sami sa sobom na barem 20-ak minuta.

Pronađite neko osamljeno mjesto pored mora gdje ćete sjesti i dopustite da vas zvuci, mirisi i energija mora odvedu u opuštajući osjećaj koji će vam napuniti baterije i relaksirati vas pred spavanje.

137 Seacoast Ave, New York, NY 10094
+1 (234) 466-9764
Excuisite food, unforgettable atmosphere...